– Tulin Vitec ALMAlle töihin käytännössä suoraan koulun penkiltä valmistuttuani sähköautomaation insinööriksi vuonna 1996. Sitä ennen olin ollut kesätöissä UPM:llä, jossa ALMAn ohjelmistot tulivat tutuiksi ja siten oikeastaan kiinnostuin asiasta, Korpi kertaa.
Kiinnostus vei Korven työskentelemään FieldALMAn parissa ensin käyttöönottajana ja projektipäällikkönä, kunnes tuotepäällikön rooli vei hänet syvemmälle ohjelmistokehityksen maailmaan.
– Olin mukana lukuisissa suunnitteluprojekteissa esimerkiksi Valmetilla ja Honeywellillä. Näissä projekteissa olen nähnyt, miten tärkeää ajantasainen ja hyvin hallittu sähkö- ja automaatiotieto on teollisuuden prosesseille. Nyt tuotepäällikkönä vastuullani on varmistaa, että FieldALMA vastaa käyttäjien tarpeisiin, kehittyy heidän tuotekehitysideoidensa ja meidän oman tiekarttamme pohjalta, Korpi kertoo.
Korven mukaan yksi Vitec ALMAn vahvuuksista on se, että ohjelmistokehitys ei ole irrallaan teollisuuden arjesta. Korpi on itsekin tehnyt laajasti yhteistyötä insinööritoimistojen kanssa suunnittelupuolella ja laitoksissa tuotannon ja kunnossapidon puolella.
– Vaikka olemme ohjelmistotalo, meillä työskentelee teollisuuden vahvoja asiantuntijoita. Se on tärkeää, koska teollisuuden ohjelmistoja kehittäessä on ymmärrettävä, miten laitteet, prosessit ja järjestelmät toimivat käytännössä.
Korpi on sitä mieltä, että sähkö- ja automaatioalan osaajilla olisi paljon annettavaa ohjelmistokehitykseen. Vitec ALMA onkin tarjonnut monelle teollisuuden asiantuntijalle tilaisuuden päästä kehittämään laitosten toimintaa ja toimintavarmuutta tietojärjestelmien näkökulmasta.
– Tarvitsemme ihmisiä, joilla on ymmärrys siitä, miten teollisuuden kentällä toimitaan. Sähkö- ja automaatiosuunnittelijat voisivat hyödyntää osaamistaan ohjelmistokehityksen puolella enemmänkin, koska lopulta tämä ohjelmisto on kehitetty juuri suunnittelijoita sekä tuotannon ja kunnossapidon ammattilaisia varten.