Jarkko Isohanni löytää yhtäläisyyksiä ohjelmoinnista, musiikin tekemisestä ja puutöistä
Helmikuussa Vitec ALMA Oy:n työntekijänä aloittanut Jarkko Isohanni on tuttu mies työkavereilleen ja myös monelle asiakkaalle. Hän on työskennellyt ALMAn parissa projekteissa jo useamman vuoden, mutta aiemmin toisen yrityksen palveluksessa.
Erilaiset käyttöliittymäprojektit ja koodaaminen olivat olleet Jarkko Isohannin päätyötä jo pidempään, mutta viime vuonna hän totesi, että haluaisi toteuttaa osaamistaan myös muissa tehtävissä.
– Kerroin Vitec ALMAlle, että olen mahdollisesti vaihtamassa työpaikkaa pois silloiselta työantajaltani, sillä en halunnut jättää heitä hankalaan asemaan resurssointien kanssa, Isohanni kertaa vuotta 2020.
Uusi työ oli myös jo kiikarissa, kun ALMAlta kysyttiin, voisivatko he olla mahdollinen vaihtoehto uudeksi työpaikaksi. Isohanni mietti hetken ja hyväksyi tarjouksen.
Kehittäjän paikka
Vitec ALMAlla kaikki on Isohannille sinänsä tuttua, mutta myös uutta on koko ajan.
– Yrityksellä on vankka perusta ja asiakaskunta laaja sekä mielenkiintoinen. Täällä satsataan kehittämiseen ja kehitetään tuotteita ja palveluita systemaattisesti. Tuntui hyvältä, että he halusivat minut osaksi omaa organisaatiotaan ja arvostavat osaamistani, hän toteaa tyytyväisenä.
Sitä Isohanni arvostaa erityisesti, että töitä tehdään porukalla. Asioita kehitetään yhdessä ja monenlaisia näkökulmia tulee huomioiduksi. Tiimissä ei ole vain koodaamisen ja ohjelmoinnin ammattilaisia, vaan asiantuntijoita myös liiketoiminnan puolelta.
Isohannin työ on nykyään myös enemmän tuotekehitystyötä kuin projekteja.
– Tämä oli minulle loistava ratkaisu, sillä nyt saan miettiä asioita kokonaisvaltaisemmin ja isommassa mittakaavassa. Tunnistan itsessäni kehittäjän, ja nyt voin sitä myös toteuttaa.
Vitec ALMAlla Isohanni pitää siitäkin, että hänellä on työnsä kautta mahdollisuus vaikuttaa ja viedä asioita eteenpäin.
– Softapuolella on paljon sellaista työtä, mikä ei näy, mutta mikä pitää tehdä joka tapauksessa. Tekniikkaa pitää päivittää ja uudistaa sekä tietoturvasta huolehtia. On tärkeää, että se tehdään kunnolla ja oikein. Sydäntäni lähellä on myös asiakkaan käyttökokemus. Käyttöliittymäpuolella mietin aina, että järjestelmä ja sen käyttö olisi käyttävälle henkilölle mahdollisimman helppokäyttöinen ja että siihen pääsee arjen työssä helposti kiinni. Ettei se olisi ainakaan sellainen pakollinen paha, jonka käyttö tuo työntekijälle ylimääräistä stressiä. Oma mottoni on, että pitää olla malttia ottaa yksityiskohtia huomioon, viimeistellä kunnolla ja miettiä loppukäyttäjään asti, informaatioteknologian parissa pitkään työskennellyt IT-alan AMK-insinööri pohtii.
Musiikki, puutyöt ja ohjelmointi
Isohannista huokuu IT-ammattimiehen rauhallisuus. Korona-aikana mies on tehnyt kotietätyöpisteensä makuuhuoneen nurkkaukseen. Hälinää ympärillä on vähän eri lailla kuin parin kilometrin päässä Vitec ALMAn Kokkolan toimistolla, sillä kotona ovat myös vaimo, kolme lasta, kissa ja koira. Se ei häntä häiritse. Myös harrastuspuolella rauhallisesta luonteenpiirteestä on ollut hyötyä. Mies on taitava puutöiden tekijä ja muusikko.
– Musiikissa ja puutöissä on oikeastaan paljon samaa kuin ohjelmoinnissa. Ne vaativat keskittymistä ja työkalujen tulisi olla hyvät. Lisäksi on tärkeää tietää, mitä tavoittelee. Rokkistaraksi ei tulla yhdessä päivässä, eikä ERP:tä rakenneta yhdellä rykäyksellä. Puutöissä hyvä suunnittelu on tekemisen lähtökohta ja työn edistyessä liimaliitosten pitää antaa kuivua. Ohjelmoinnissa on vielä tärkeämpää, ettei välivaiheissa mene sieltä, missä aita on matalin.
Teksti: Tia Härkönen
Kuva: Jarkko Isohannin albumi